lördag 24 augusti 2013

Produktspecifikation

En produktspecifikation är en förklaring på ett plagg. Den skickas till fabriken för att de ska veta hur de ska sy plagget och hur plagget ska se ut när det är klart. All information ska finnas med och det ska vara så tydligt som möjligt. Första veckan i skolan nu på höstterminen fick vi börja med att sätta oss ner och diskutera olika utformningar på produktspecifikationer. Hur ska man göra för att de ska bli så tydliga som möjligt? Och vad är viktigt att inte glömma och vad är onödigt att ha med?

Under modellprojektet i höst ska vi utforma våra egna blanketter till de plagg vi syr upp. Det ska vara en produktspecifikation där det är en bild på plagget och alla material och åtgång står, tyg, knappar, tråd. En måttlista där plagget är uppritat med pilar där mått är tagna, till exempel byst, midja, ärmlängd. En hang tag specifikation där all information och storlekslappar och skötselrådslappar ska vara med. Och till sist en blankett där man specificerat komplicerade eller lite mer speciella sömmar på plagget med skisser och pilar.

Jag har inte gjort mina blanketter ännu. Men så här såg den produktspecifikation ut som vi använde oss utav förra året. Då var måttlistan ihopsatt med produktspecifikationen. Här är all information man behöver veta till damkavajen jag sydde precis innan sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar